Hej igen!

Den här filmen är en av de bästa jag sett! Den har blivit belönad med sex oscar, bland annat Bästa film,Bästa regi och Bästa manliga huvudroll. Den är baserad på en novell av Winston Groom som släpptes för ganska länge sedan, år 1986.

Jag har bara sett filmen som handlar om Forrest Gump. Han sitter på en busstation och väntar och medan så berättar han sin livshistoria för alla som orkar lyssna. Han är inte så smart, hans IQ är runt 75 (vanlig är ca 100 tror jag). Här ser vi honom från att ha ansetts vara lite efterbliven till idrottsman i världsklass, hjälte i det Vietnamska kriget (åtminnstone för USA), pingismästare ända till en lyckad affärsman. Helatiden så tänker han på Jenny, flickan som varit hans bästa vän sedan barnadagar. Då och då träffas de men Jenny är inte så lycklig som Forrest kunnat önska.

Poäng: 1 2 3 4 5smiley